Любопитно 📖

5 любопитни факта зад песента 'Hung Up' на Madonna

'Hung Up' и Madonna върнаха диското на мода на връх Коледа през 2005 година.

Тime goes by so slowly... Тази година супер хита на Madonna празнува 17-ти рожден ден. Ето защо Play Radio реши да ти припомни 5 интересни факта около 'Hung Up'.

1. Песента е първи сингъл от албума ' Confessions On A Dance Floor'.  На въпроса на списание Ролинг Стоунс защо е избрала именно нея, Madonna отговаря:

Просто защото е много яка!.

2. Интрото на песента е базирано на хита на ABBA - Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight). Мадона лично се свързва с Bjorn Ulvaeus и Benny Andersson от АББА за да поиска разрешение да използва семпли от песента в своя проект.  В интервю за 'Sunday Telegraph',  Bjorn Ulvaeus от ABBA споделя:

Мадона ни написа едно много мило писмо в което пишеше моля ви, моля ви имаме страхотна идея как да включим Gimme! Gimmе... Първо си помислихме да поискаме да чуем запис но след 1 минута аз вече знаех, че идеята е брилянтна. Това е едно от малкото съгласия които сме давали. Пет години по-рано казахме да и на Тhe Fugees, но на всички други сме отказвали.

3. Историята на  'Hung Up' започва години по-рано, като първоначалната идея е била песента да бъде включена в мюзикъл на френския режисьор Luc Besson. След като проекта за мюзикъл пропада Мадона, която е и съавтор на текста, решава да я включи в албума ' Confessions On A Dance Floor'.

4. На 3 ноември 2005 година, Madonna открива годишните награди MTV Europe Music Awards в Лисабон като за пръв път представя песента на живо пред публика. За да е сигурна, че изпълнението ще е перфектно, Madonna го е репетирала повече от 30 пъти в един ден.

5. 'Hung Up' е най-продаваната песен на Madonna до сега. Сингълът има повече от 8,7 милиона продадени копия по целия свят и е бил хит номер 1 в класациите на цели 41 държави.

Madonna - Hung Up

Контакт ❔